ΗΠΑ: Σε κάθε τάξη υποχρεωτικά οι Δεκα Εντολές στα σχολεία της Λουιζιάνα

Νέο νομοσχέδιο θέλει εμφανώς κρεμασμένες τις Δέκα Εντολές μέσα σε κάθε σχολική τάξη

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο οι Δέκα Εντολές θα μπαίνουν υποχρεωτικά στις σχολικές τάξεις.

Η ρύθμιση αφορά σε όλα τα σχολεία που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ανεξαρτήτως των θρησκευμάτων των μαθητών.

Μάλιστα, οι οδηγίες εξηγούν πως το κείμενο των Δέκα Εντολών θα πρέπει να είναι σε ευανάγνωστη γραμματοσειρά και «σε αφίσα ή πλαισιωμένη εικόνα τουλάχιστον 27 επί 35 εκατοστά».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα με 79 ψήφους υπέρ και μόλις 16 κατά στέλνοντάς το για έγκριση στο γραφείο του κυβερνήτη, Τζεφ Λάντρι. Κατά της νομοθεσίας ψήφισαν μόνο Δημοκρατικοί, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN.

Σημειώνεται πως αν εγκριθεί και από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη, Τζεφ Λάντρι, η Λουιζιάνα θα γίνει η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. όπου απαιτείται κάτι τέτοιο από εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Ηθικός κώδικας» μέσα στην τάξη

Η Ρεπουμπλικανή αντιπρόσωπος της πολιτείας, Ντόντι Χόρτον, δήλωσε ότι οι Δέκα Εντολές αποτελούν κομμάτι της νομικής ιστορίας και ως εκ τούτου το νομοσχέδιο έχει ως σκοπό να προωθήσει έναν «ηθικό κώδικα» μέσα στην τάξη.

Η ίδια απέρριψε τις επικρίσεις των Δημοκρατικών και άλλων πολιτικών αντιπάλων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μια πολιτεία που απαιτεί ένα θρησκευτικό κείμενο σε όλες τις σχολικές αίθουσες θα παραβίαζε το σύνταγμα των ΗΠΑ, που προβλέπει ότι το Κογκρέσο «δεν μπορεί να θεσπίσει νόμο σχετικά με την καθιέρωση θρησκείας».

 

Print Friendly, PDF & Email