Η Shell θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην Ευρώπη

Η Shell σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Ρότερνταμ τη μεγαλύτερη μονάδα πράσινου υδρογόνου στην Ευρώπη, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2025, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γίγαντας του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Shell, η νέα μονάδα υδρογόνου, Holland Hyrdogen I, θα μπορεί να παράγει έως και 60.000 κιλά ανανεώσιμου υδρογόνου ημερησίως. Η ανανεώσιμη ενέργεια θα προέρχεται από ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Hollandse Kust (noord), το οποίο επίσης ανήκει εν μέρει στη Shell.

Το παραγόμενο υδρογόνο θα τροφοδοτεί το Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam αντικαθιστώντας μέρος της χρήσης γκρίζου υδρογόνου εντός των εγκαταστάσεων.

«Το Holland Hydrogen I αποδεικνύει πώς οι νέες ενεργειακές λύσεις μπορούν να συνεργαστούν για να καλύψουν την ανάγκη της κοινωνίας για καθαρότερη ενέργεια. Είναι επίσης ένα ακόμη παράδειγμα των προσπαθειών και της δέσμευσης της ίδιας της Shell να γίνει μια επιχείρηση με καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος Emerging Energy Solutions της Shell, Άνα Μάσκολο, Emerging Energy Solutions της Shell.

«Το ανανεώσιμο υδρογόνο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο ενεργειακό σύστημα του μέλλοντος και το έργο αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να βοηθήσει το υδρογόνο να εκπληρώσει αυτό το δυναμικό», πρόσθεσε η ίδια.

Η δημιουργία του Holland Hydrogen I σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την Ολλανδία όσο και για τη Shell στην οικονομία του υδρογόνου, καταλήγει το δελτίο τύπου.

Sofia Stuart Leeson

πηγή: euractiv.gr

Print Friendly, PDF & Email