Η κατάσταση των πραγμάτων 9

γράφει στο peripteron.eu ο Βαγγέλης Πάλλας Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής IFJ/SPJ

Τα μεγάλα συμφέροντα αλώνουν τις λαϊκές αγορές

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με νομοσχέδιο που προωθεί, αλλοιώνει τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών υπέρ των συμφερόντων του λιανεμπορίου και εις βάρος των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, των μικροεπαγγελματιών, αλλά και των νοικοκυριών, απειλώντας την ποιότητα και τις τιμές των τροφίμων.

Απομυθοποιημένη πρωτιά

Οι χώρες του λεγόμενου «αναπτυγμένου κόσμου» χαρακτηρίζονται από ένα καλό βιοτικό επίπεδο. Θα περιμέναμε, λοιπόν, τα συστήματα υγείας τους να χειριστούν τον COVID-19 με σχετική ευκολία. Δυστυχώς, συνέβη το αντίθετο. Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν πλήρως. Τις πρώτες θέσεις στην αντιμετώπιση του ιού κατέχουν χώρες που παραδοσιακά χαρακτηρίζονται «αναπτυσσόμενες». Η Κεράλα ήταν η πρώτη ινδική πολιτεία που πλήγηκε και τα έχει πάει ιδιαιτέρως καλά. Έχει εμπειρία στον χειρισμό επιδημιών και διαθέτει ένα καλό σύστημα υγείας, ενώ σημαντικό ρόλο στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων έπαιξε η συμμετοχή των πολιτών. Στη Σενεγάλη, από την άλλη, κατασκεύασαν μια φθηνή διαγνωστική εξέταση και χρησιμοποίησαν την 3-D εκτύπωση για την παραγωγή αναπνευστήρων σε χαμηλότερες τιμές. Ίσως η εμπειρία του COVID-19 να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε πια τις χώρες αυτές.

Το ξέρω πως θα ‘ρθει ένας καιρός, που οι άνθρωποι θα θαυμάζουν, ο ένας τον άλλον, όπου καθένας τους θα λάμπει σαν αστέρι στα μάτια του άλλου, όπου όλοι θ’ ακούνε το διπλανό τους σα να ‘τανε μουσική η φωνή του. Θα υπάρχουν άνθρωποι ελεύθεροι στη γη, όλοι θα ‘χουν ανοιχτή καρδιά, εξαγνισμένοι από κάθε απληστία και φθόνο.

Ο κήρυκας του πολιτισμικού ρατσισμού

Η Γερμανία εξαφανίζεται» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γερμανού πρώην πολιτικού (σήμερα απλού μέλους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) και πρώην μέλους του 6.σ. της Μπούντεσμπανκ, Thilo Sarrazin. Το βιβλίο που, στα δύο χρόνια από την έκδοση του στη Γερμανία, πούλησε πάνω από 2 εκατ. αντίτυπα, κυκλοφόρησε τώρα και στη Γαλλία, προκαλώντας και εκεί τις έντονες αντιδράσεις του κοινού. Η «καθαρή» γερμανική ταυτότητα και η προστασία της από τους αλλοδαπούς μετανάστες είναι το κύριο θέμα του βιβλίου, ενώ επικρίνει την «πατερναλιστική αναισθησία» τού κοινωνικού κράτους απέναντι στους ξένους. Ειδικότερα, ο κύριος Sarrazin, συγγραφέας και ενός άλλου βιβλίου στο οποίο υποστήριξε την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, βασίζει τις ξενοφοβικές του τάσεις στην απλοϊκή ιδέα σύμφωνα με την οποίο οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι μέτριας ευφυΐας σχετικά αμόρφωτοι και επιπλέον… αναπαράγονται γρήγορα και καλά! Ο αριθμός του 5, η κουλτούρα τους και η βλακεία τους αποτελούν κίνδυνο για το πνευματικό επίπεδο της γερμανικής κοινωνίας! «Η επιτυχία του βιβλίου του Sarrazin γίνεται καλύτερα κατανοητή αν σκεφτούμε πως έως το τέλος της δεκαετίας του 90΄ οι συντηρητικές κυβερνήσεις αρνούνταν με επιμονή να παραδεχθούν πως η Γερμανία υπήρξε χώρα μεταναστών», εξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους Γερμανούς ειδικούς, ο Klaus J. Bade, όπως διαβάζουμε στο περιοδικό «Κουριέ Ιντερνασιονάλ».

Κρατικές δολοφονίες και ψέματα ΗΠΑ

Σχεδόν… κάθε μέρα και ένα περιστατικό εν ψυχρώ εκτέλεσης πολιτών από αστυνομικούς βγαίνει στην αμερικανική δημοσιότητα. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν τα βίντεο που διαψεύδουν κατηγορηματικά τον συνήθη ισχυρισμό αστυνομίας και εισαγγελέων πως το εκάστοτε θύμα κρατούσε όπλο ή φερόταν απειλητικά. Ιδιώτες και στην ΕΛ.ΑΣ. Νομοθετικές αλλαγές για τη δημιουργία μικτού σώματος φύλαξης προσώπων επεξεργάζεται ο υπουργός. Με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τη διατήρηση του ισχύοντος συστήματος φύλαξης.

Print Friendly, PDF & Email