Η διαπραγμάτευση με την General Motors ο επόμενος στόχος του καναδικού συνδικάτου Unifor

Το καναδικό συνδικάτο Unifor επιλέγει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM) ως τον επόμενο στόχο διαπραγματεύσεων.

Οι συνομιλίες με την GM, που μαζί με τη Ford και την Stellantis, αναφέρετονται συχνά ως «Big Three», θα συνεχιστούν την Τρίτη, δήλωσε η πρόεδρος της Unifor, Λάνα Πέιν.

Τα μέλη της Unifor στη Ford επικύρωσαν με μαι μικρή πλειοψηφία του 54% ένα νέο τριετές συμβόλαιο την Κυριακή. Η συμφωνία με τη Ford περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη γενική αύξηση μισθού στην ιστορία της Unifor κατά 15%, μπόνους για μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους, αυξήσεις στα συνταξιοδοτικά προγράμματα και ταχύτερη εξέλιξη των μισθών.

«Έχουμε μια απίστευτα ισχυρή συμφωνία με τη Ford που θα μας εξυπηρετήσει καλά τα επόμενα χρόνια», είπε η Πέιν.

«Η δουλειά μας τώρα είναι να διαπραγματευτούμε αυτό το μοτίβο με τη μορφή ανανέωσης συλλογικής σύμβασης με τη General Motors και τη Stellantis», είπε.

Η GM χαιρετίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη δοκιμαστικής συμφωνίας, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας της Unifor για να οικοδομήσουμε ένα ανταγωνιστικό μέλλον που θα αναγνωρίζει επίσης τη συμβολή των εργαζομένων μας στην κοινή μας επιτυχία».

Οι διαπραγματεύσεις του Unifor με την GM καλύπτουν περίπου 4.300 εργαζόμενους στον Καναδά. Σε αντίθεση με το United Auto Workers (UAW) που χτυπά ταυτόχρονα τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, η Unifor επέλεξε να διαπραγματευτεί μόνο με μία εταιρεία τη φορά. Το UAW προχώρησε σε απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις της Ford, της GM και του Stellantis.

Print Friendly, PDF & Email