Γερουλάνος: «Τα 785 εκατ. που θα πάρει το κράτος από τις μετοχές του Ελ. Βενιζέλος θα τα έβγαζε σε 4 χρόνια!»

Με ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλανός, αφήνει αιχμές στη κυβέρνηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τονίζοντας πως «Τα 785 εκατ. που θα πάρει το κράτος από τις μετοχές του Ελ. Βενιζέλος θα τα έβγαζε σε 4 χρόνια!».

Απευθυνόμενος στη κυβέρνηση ο κύριος Γερουλάνος, αναρωτιέται γιατί στερεί πόρους από τις επόμενες γενιές και χρησιμοποιεί τρία αντιεπιχειρήματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν, όπως ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση αλλά όπως τονίζει «Σε ένα από τα πιο βραβευμένα Αεροδρόμια τής Ευρώπης; Δύσκολο».

785 εκατομμύρια, λέει η Κυβέρνηση, ότι θα είναι τα έσοδα τού Δημοσίου από τη διάθεση μετοχών τού Αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Χρηματιστήριο.

Συνυπολογίζοντας τα έσοδα τού Αεροδρομίου, τα προηγούμενα χρόνια, τις προοπτικές τού Τουρισμού και τους τόκους που θα…

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

785 εκατομμύρια, λέει η Κυβέρνηση, ότι θα είναι τα έσοδα τού Δημοσίου από τη διάθεση μετοχών τού Αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Χρηματιστήριο.

Συνυπολογίζοντας τα έσοδα τού Αεροδρομίου, τα προηγούμενα χρόνια, τις προοπτικές τού Τουρισμού και τους τόκους που θα εξοικονομήσει η Κυβέρνηση αποπληρώνοντας αντίστοιχα μνημονιακά δάνεια, τόσα θα έβγαζε το Δημόσιο σε 4 χρόνια, αν κρατούσε το αντίστοιχο μέρισμα.

Και θα συνέχιζε να έχει εισροές στα ταμεία της, πολύ μετά την τετραετία.

Γιατί, λοιπόν, στερεί η Κυβέρνηση πόρους από τις επόμενες γενιές;

Αντεπιχείρημα 1: Είναι μνημονιακή υποχρέωση. Και τι μας κρατάει από το να διαπραγματευτούμε ξανά κάτι που μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα, άρα κάνει μεγαλύτερο καλό και στους δανειστές μας;

Αντεπιχείρημα 2: Αναβαθμίζουμε το Χρηματιστήριο.

Τι νόημα έχει, αν πάρα την «αναβάθμιση», η αγορά παραμένει ρηχή με μικρό αποτύπωμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και ελάχιστο στην ελληνική κοινωνία;

Αντεπιχείρημα 3: Η ιδιωτικοποίηση θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τού Αεροδρομίου.

Σε ένα από τα πιο βραβευμένα Αεροδρόμια τής Ευρώπης; Δύσκολο.

Πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι που η Κυβέρνηση πουλάει ασημικά και στερεί έσοδα από τις επόμενες γενιές και κανένας από αυτούς δεν είναι καλός για την ελληνική οικονομία. Αν πάντως υπάρχει κάποιος καλός λόγος θα ήθελα να τον ακούσω.

Print Friendly, PDF & Email