Γερμανία: Μεγάλη απεργία των σιδηροδρομικών παρέλυσε τη χώρα

Η Γερμανία παρέλυσε την Πέμπτη λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών σε όλη τη χώρα. Οι μηχανοδοηγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην μαζική απεργία διάρκειας 20 ωρών καθώς οι διαπραγματεύσεις για αυξήσεις μισθών και μείωση των ωρών εργασίας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Τα τρένα στη Γερμανία αποτελούν ίσως το κορυφαίο μέσο μεταφοράς ακόμα και εντός πόλης.

«Μας είπαν ότι θα μπορούσαμε ίσως να φτάσουμε σπίτι μας αλλάζοντας τρένα πέντε φορές αλλά και πάλι δεν ήταν σίγουρο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα φτάσουμε στον προορισμό μας» λέει μία κοπέλα.

«Ήρθα το πρωί να πάρω το τρένο στις 6.17 αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη δεν υπήρχε τίποτα στις οθόνες. Και αμέσως πήγα στο γραφείο πληροφοριών. Ο κόσμος εκεί ήταν εξοργισμένος, κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει» λέει ένας Γερμανός.

«Καταλαβαίνω τα αιτήματα των εργαζομένων. Κατανοών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Νομίζω όμως ότι τα αιτήματα των μηχανοδηγών είναι υπερβολικά. Όμως στο τέλος της ημέρας οι δύο πλευρές πρέπει να διαπραγματευτούν. Με ενοχλεί που όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς οι επιβάτες» τονίζει μία γυναίκα.

Οι διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τις εταιρείες θα συνεχιστούν και μετά την απεργία. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή.

Print Friendly, PDF & Email