Γερμανία: Ενοχλημένη δηλώνει και η Τουρκική Κοινότητα της Γερμανίας με την Μπέρμποκ

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας (φωτογραφία αρχείου)

Ενοχλημένη με τα όσα ειπώθηκαν δημόσια από την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας αντί να παραμείνουν στο πλαίσιο της διπλωματίας, εμφανίστηκε η Τουρκική Κοινότητα Γερμανίας αναφορικά με την κοινή συνέντευξη Τύπου που η Ανναλένα Μπέρμποκ έδωσε με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

«Θα προτιμούσα ορισμένα θέματα να είχαν συζητηθεί διπλωματικά πίσω από κλειστές πόρτες σχολίασε στο Δίκτυο RND ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου, επισημαίνοντας ότι οι δύο υπουργοί «απομακρύνθηκαν από τη γλώσσα της διπλωματίας» και ότι ο καθένας τους μίλησε με μηνύματα εσωτερικής πολιτικής φύσεως. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «ο πληθυσμός τουρκικής καταγωγής να μην υποφέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες», όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες αντιπαραθέσεις.

Πάντως, ο κ. Σοφούογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ανναλένα Μπέρμποκ συναντήθηκε στην Τουρκία με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. «Διακρίνω», είπε, «κάποια αλλαγή μοντέλου. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό, διότι η αντιπολίτευση μπορεί πάντα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει κανείς να καλλιεργεί τις σχέσεις του».

πηγή: gr.euronews.com

Print Friendly, PDF & Email