Γάζα: 2.329 οι νεκροί Παλαιστίνιοι- Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

Ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε αυξηθεί σε 2.329, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.714, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Οπως μεταδίδει το CNNi υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία με τους παλαιστίνιους αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για γιατρούς και φάρμακα.

«Τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται επειγόντως κάθε επαγγελματία υγείας, κάθε κρεβάτι, κάθε φάρμακο, κάθε χειρουργική αίθουσα και κάθε υπηρεσία υγείας αυτή την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο απηύθυνε έκκληση και στο προσωπικό του ιορδανικού νοσοκομείου που λειτουργεί στη Γάζα να παραμείνει και να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά του στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το νοσοκομείο που λειτουργεί στην εμπόλεμη Γάζα και διοικείται από την Ιορδανία, δεν μπορεί πλέον να παρέχει περίθαλψη λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών αλλά και της καταστροφής των δρόμων πρόσβασης.

Print Friendly, PDF & Email