Γαλλική Αντιπολίτευση: Ο Μακρόν ξευτελίζει τη Γαλλία στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «ταπεινώνει» τη χώρα στην Ουκρανία, δήλωσε η Σαντρίν Ρουσό, μία από τις ηγέτιδες των Γάλλων Πρασίνων, σε αποκλειστική συνέντευξη στη EURACTIV Γαλλίας.

Η επιλαχούσα στις προκριματικές εκλογές του 2021 για το κόμμα των Πρασίνων πιστεύει ότι η απάντηση της Γαλλίας και της ΕΕ στη ρωσική εισβολή ήταν «εντελώς ανεπαρκής».

Ως οικονομολόγος-περιβαλλοντολόγος, η Ρουσό έχει τοποθετηθεί στη ριζοσπαστική αριστερή πλευρά του φάσματος στο πράσινο κόμμα, εκπροσωπώντας τη φωνή των «κομμουνιστών και των αντιρατσιστών».

«Θα έπρεπε να είχαμε καλέσει τον ευρωπαϊκό πληθυσμό να προετοιμαστεί για τις πολεμικές προσπάθειες», ζητώντας του να χαμηλώσει τη θέρμανση και τελικά να μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου, αμέσως μόλις ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, είπε.

Μακροπρόθεσμα, η Ρουσό καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν «ένα ‘σχέδιο Μάρσαλ’ για την ανακαίνιση των κτιρίων σε όλη την Ευρώπη».

Η σκέψη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας από τις ξένες δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας, όπως και η δημιουργία μιας Ευρώπης της Άμυνας, δήλωσε επίσης η Ρουσό στη EURACTIV Γαλλίας. Στηλιτεύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ελλάδα «πούλησε τη δημόσια περιουσία της, κυρίως τα λιμάνια της, σε ξένες δυνάμεις».

H πολιτικός ζητά επίσης «μια αποτελεσματική πανευρωπαϊκή πολιτική για την υποδοχή των προσφύγων και την οργάνωση της ουκρανικής αντίστασης», ώστε να συμβάλει στην προετοιμασία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μετά το τέλος του πολέμου.

«Αυτό έκανε ο Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – υποδέχθηκε τον Ντε Γκολ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να οργανώσει την αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής», πρόσθεσε.

Théo Bourgery

πηγή: euractiv.gr

Print Friendly, PDF & Email