Γαλλία: Κυβερνητικό σχέδιο για την καταπολέμηση του bullying

Το κυβερνητικό σχέδιο αποτελεί απάντηση στην κοινωνική αγανάκτηση και στην έντονη κριτική που έχει δεχθεί το υπουργείο Παιδείας

Η γαλλική κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στο bullying. Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε «γενική κινητοποίηση» και «ανελέητο αγώνα» ώστε να μπει τέλος στο φαινόμενο.

Η Ελίζαμπετ Μπορν ανακοίνωσε πως όλες οι υπόθεσεις θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη και πως στόχος είναι η ρύθμιση του πλαισίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μπορν απευθύνθηκε στα θύματα του μπούλινγκ.

«Δεν είσαι υπεύθυνος. Αυτό που βιώνεις είναι απαράδεκτο και αφόρητο. Από τα μαθήματά μέχρι το υπνοδωμάτιο σου, ακόμη 24 ώρες το 24ωρο στα κοινωνικά δίκτυα, ο εκφοβισμός είναι παντού και όλη την ώρα. Οπότε η κινητοποίηση πρέπει να είναι καθολική. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε. Όλα τα μέλη της κυβέρνησή, στεκόμαστε στο πλευρό σας και θα αγωνιστούμε ανελέητα ενάντια στον εκφοβισμό» δήλωσε η πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο αποτελεί απάντηση στην κοινωνική αγανάκτηση και στην έντονη κριτική που έχει δεχθεί το υπουργείο Παιδείας μετά από σοβαρά κρούσματα εκφοβισμού που κατέληξαν σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την Ελίζαμπετ Μπορν, πρόκειται για «μαζικό φαινόμενο» που ξεκινάει στα σχολεία και συνεχίζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εκπαιδεύσει όλους τους ενήλικες που ασχολούνται με την εκπαίδευση ανηλίκων.

Από euronews with ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email