Φρ. Λαμπρινός από Εργατικό Κέντρο: Επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της εργασίας

Αναλυτική συζήτηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εκπροσώπους σωματείων είχε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε έμφαση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει, πλέον, η μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών και του υψηλού κόστους ζωής.

Ο κ.Λαμπρινός επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον δρόμο της επανασύνδεσης με τη βάση των εργαζομένων, με σύγχρονες θέσεις και χωρίς λαϊκισμό και, επιπρόσθετα, τόνισε την ανάγκη ενός κομματικά ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού.

Αφού συνεχάρη τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιο Βοριά για την εκλογή του στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Γ.Σ.Ε.Ε., άκουσε με προσοχή τα μέλη των σωματείων να περιγράφουν τα προβλήματα στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού στο νησί. Η επαναφορά του ταμείου ανεργίας στην προ μνημονίων εποχή, η υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και η αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, τέθηκαν σε πρώτο πλάνο από τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Λαμπρινός εξήρε την πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρωτοβουλία η οποία, ως γνωστόν, ναυάγησε με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, ζήτημα που έθιξε ο κ. Βοριάς με φόντο τα εργατικά δυστυχήματα στο Ηράκλειο, ο κ. Λαμπρινός σημείωσε την ευθύνη του κράτους για συνεχείς παρεμβάσεις και ελέγχους προς τους εργοδότες, αλλά και την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων στα θέματα ατομικής ασφάλειας.

Την απόσταση που κρατά η κυβέρνηση από τα συνδικάτα και τα προβλήματα του εργατικού κόσμου, στηλίτευσε ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Νεκτάριος Μωυσάκης, ενώ τη σημασία να ξαναγίνουν εργασιακά ελκυστικοί οι χώροι του τουρισμού και του επισιτισμού, υπογράμμισε ο Μιχάλης Ριζικιανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού. Από τη μεριά του ο κ. Νίκος Σμυρνάκης, γ.γ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, αναφέρθηκε στη χαοτική διαφορά ανάμεσα στις συνθήκες αμοιβής και εργασίας που επικρατούν στην Ελλάδα και σε κράτη όπως η Ελβετία, με αποτέλεσμα τη διαρροή καταρτισμένων στελεχών του τουρισμού στο εξωτερικό.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν επίσης η αναπληρωτής γ.γ. του Εργατικού Κέντρου, Εύα Σαμαριτάκη και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, Μάριος Γιαλιτάκης, Γιάννης Καλογριδάκης, Μανώλης Χανιωτάκης, Φώτης Ζαχαράκης, Αλβέρτος Κυριακίδης, Δημήτρης Χρυσάκης και Μάνος Αντωνάκης.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι τα προβλήματα χρειάζονται πολιτικές λύσεις.

“Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι καθαρές σχέσεις και ισχυρή εκπροσώπηση”, υπερθεμάτισε ο κ. Λαμπρινός, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση.

Print Friendly, PDF & Email