Φώτης Κουβέλης. Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

Το ζητούμενο είναι πού και πώς θα οδεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα μέλη του κόμματος, με πρωτογενή πολιτική δύναμη, πρέπει να καθορίσουν, μαζί με τη νέα ηγεσία του, την πορεία και την εξέλιξη του, στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής λειτουργίας.

Η προεκλογική αντιπαράθεση, έμμεση ή άμεση, μεταξύ των υποψηφίων για τη νέα ηγεσία όφειλε και οφείλει να έχει τα στοιχεία και τις θέσεις για τον χαρακτήρα της ανασυγκρότησης του κόμματος και για την ιδεολογική και πολιτική του ενωτική δέσμευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να έχει ως συστατικό τη σοβαρότητα, το πολιτικό ήθος και τη γνώση ποια στοιχεία αποτελούν το βάθρο της ανασυγκρότησής του για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που αντιστέκεται και αποκρούει τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα σταθμίσει την ψήφο των μελών του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.

Η μεγάλη προσέλευση των μελών του κόμματος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, όπως και η αναμενόμενη της προσεχούς Κυριακής, μαρτυρά ότι μπορούμε.

Η Αριστερά έρχεται από μακριά και μπορεί να μεγαλώσει και να εκφράσει πιο δυνατά τις διεκδικήσεις της δημοκρατικής κοινωνίας και των πολλών.

Print Friendly, PDF & Email