Φλωρίδης: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγήκαν δολοφόνοι, βιαστές, ληστές – Η απάντηση του πρώην υπουργού, αντίδραση και Σαρακιώτη

Σε μπρα ντε φερ μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων αναμετρήθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στον νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι «τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα».

Όπως εξήγησε, «ο νόμος αυτός οδήγησε στο να αποφυλακιστεί όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας. Με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «οι αντιλήψεις των υπουργών και των κυβερνήσεων που μετατρέπονται σε αποφάσεις και νόμους έχουν επιπτώσεις και εγώ αξιολογώ τις επιπτώσεις όχι τις προθέσεις. Δεν λέω ότι ο κ. Παρασκευόπουλος είναι εγκληματίας αλλά έχουν μια λάθος αντίληψη καθώς το μυαλό τους είναι στην προστασία των εγκληματιών».

Αντιδρώντας ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει πως «στην περίοδο ισχύος του “νόμου Παρασκευόπουλου” οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή. Όπως φαίνεται, όμως, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν και την αντίδραση του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Σήμερα ο κ. Γ. Φλωρίδης, πρόσφατη μετεγγραφή του κ. Μητσοτάκη, προέβη – μέσα σε έναν οίστρο ποινικού λαϊκισμού – σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, επιχειρώντας να συνδέσει την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εγκληματίες. Καλό θα ήταν να προσέχει πριν μιλήσει:

1ον: Ας μας πει πόσοι μεγαλοαπατεώνες, καταχραστές της περιουσίας του ελληνικού λαού αμνηστεύτηκαν από την Κυβέρνησή του με τη γνωστή ασυλία των τραπεζιτών.

2ον: Σωστά λέει ότι αποσυμφορητικός νόμος, απ’ αυτόν, δε θα έρθει. Όταν θα υπάρξει ανάγκη, αυτός δε θα είναι Υπουργός· μπορεί, εξάλλου, να έχει αλλάξει και κόμμα.

3ον: Η ανάγκη του να επικαλεστεί ένα νόμο, που ίσχυσε πριν οκτώ (8) χρόνια, δείχνει την αδυναμία του να υπερασπιστεί το επαίσχυντο νομοθέτημα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση, παρά την αντίδραση του νομικού κόσμου.

4ον: Αποδεικνύεται ότι αγνοεί και την αριθμητική του Δημοτικού, όταν ξεστομίζει ότι το 2017 αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι που θα απολύονταν το 2037! Σε ποια χώρα ζει ο κ. Υπουργός; Ας ρωτήσει τους συμβούλους του, ίσως του υποδείξουν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

5ον: Συκοφαντεί τους διευθυντές των φυλακών, βάζοντάς τους λόγια που ποτέ και κανείς δεν είπε. Πού τους είδε αλήθεια; Ας του πει κάποιος ότι αρμόδιος για το σωφρονιστικό σύστημα είναι πλέον ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι ο ίδιος. Η αποσυμφόρηση των φυλακών ήταν πάντα αίτημα των υπαλλήλων. Αντίθετα, τώρα – μετά και το δικό του νομοθέτημα – οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προειδοποιούν για μια άνευ προηγουμένου επικείμενη συμφόρηση των φυλακών.

6ον: Όταν λέει ότι το μυαλό κάποιων “είναι στην προστασία των εγκληματιών”, πρέπει να διευκρινίσει αν εννοεί τους Υπουργούς και τους βουλευτές της Ν.Δ., που υπερψήφισαν την ασυλία των τραπεζιτών και μεθοδεύουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, όπως άλλωστε κατήγγειλε χθες η κα Καρυστιανού».

Υ.Γ.: Γιατί ο κ. Φλωρίδης δεν έχει πει κουβέντα για το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»; Άραγε γνωρίζει ότι οι αλλαγές στον Αστικό Κώδικα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης;».

Print Friendly, PDF & Email