ΕΣΡ: Σε ακρόαση οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια σε βάρος του Κασσελάκη

Στις 28 Μαρτίου στην ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αναμένεται να παρουσιαστούν οι (κατά τον νόμο) εκπρόσωποι του Σκάι (ραδιοσταθμού και καναλιού). Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα ομοφοβικά σχόλια που ειπώθηκαν για τον Στέφανο Κασσελάκη λίγο μετά τις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα καλούνται να παρέχουν, κατ’αρχάς, προφορικές εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» από τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη στις 11 Οκτωβρίου 2023 καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, τρεις ημέρες αργότερα (Σάββατο 14 Οκτωβρίου) σε βάρος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ραδιοσταθμός και η τηλεόραση του Σκάι ελέγχονται εξαιτίας των ομοφοβικών σχόλιων και υπαινιγμών που έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι από τις επίμαχες εκπομπές με αφορμή την επικείμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έπειτα από την παροχή εξηγήσεων, οι εκπρόσωποι του Σκάι, θα πρέπει μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλλουν τα αντίστοιχα γραπτά υπομνήματα.

Print Friendly, PDF & Email