Εκμητσοτακισμός–εκλιγναδισμός

Αφού μιλάμε με νεολογισμούς ας μιλήσουμε και για τον εκμητσοτακισμό.

Εκμητσοτακισμός θα πει να έχεις φίλους παιδεραστές και να τους λες «κάτσε πίσω» όταν αποκαλύπτονται, αντί να τους πεις «χάσου από μπροστά μου κάθαρμα και να μην σε ξαναδώ», να απλώνεις ένα δίχτυ βάρβαρης επιείκειας για να προστατεύσεις άλλο φίλο παιδοβιαστή, βιάζοντας και την δικαιοσύνη και την πραγματικότητα.

Εκμητσοτακισμός θα πει να έχεις ένα σκασμό λεφτά αδιευκρίνιστης προέλευσης, να κάνεις αίτηση για να πάρεις 8.500 ευρώ αγροτική αποζημίωση, να χρωστάς 1,2 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, το κόμμα σου 350 εκατ. και να αφήνεις μια συνταξιούχο δημοσιογράφο να χάνει το σπίτι της για 15.000 ευρώ.

Εκμητσοτακισμός θα πει, να αφήνεις το ΕΣΥ να ρημάζει σε καιρό πανδημίας, παρασύροντας στον θάνατο χιλιάδες και να πανηγυρίζεις για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Εκμητσοτακισμός θα πει να μπουκώνει με λεφτά εξωνημένες ψυχές για να λένε ό,τι θες και μην λένε αυτά που γίνονται, σπρώχνοντας τη χώρα σου στην ντροπή μιας ντροπιασμένης δημοκρατίας.

Εκμητσοτακισμός θα πει push backs και πνιγμοί προσφύγων που ονομάζονται προστασία της χώρας από τους λαθροεισβολείς, πετροβόλημα κυνηγημένων παιδιών, ψεκασμός κυνηγημένων στα σύνορα, Φαρμακονήσι και φράχτες, Μόριες και καταδίκες των καταδικασμένων από την παγκόσμια φρίκη του Ιμπεριαλισμού και στη κορφή Μηταράκης και Γεωργιάδης και Πλεύρης και ολόκληρη αγέλη λυσσασμένων σκύλων.

Εκμητσοτακισμός θα πει παράκαμψη της δημοκρατίας με κάθε τεχνική ψεύδους και νομιμοφάνειας. Θα πει Γεραπετρίτης, θα πει Μαρινάκης, θα πει Πορτοσάλτε, θα πει τσιμέντωμα της Ακρόπολης, θα πει ξερίζωμα των σπλάχνων της Θεσσαλονίκης, θα πει Μενδώνη, θα πει ξερίζωμα της μόρφωσης και ξύλο στα Πανεπιστήμια, θα πει Κεραμέως, θα πει άεργος Χατζηδάκης, θα πει να μην μείνει λίθος επί λίθου κοινωνικού κράτους.

Εκμητσοτακισμός θα πει, να βλέπεις τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο να κλωτσάει το πτώμα του Διομήδη Κομνηνού να πάει παραπέρα, να μην φαίνεται, για να μπορεί να πει ότι το Πολυτεχνείο είναι μύθος κι αντί να τον εκπαραθυρώσεις από την κυβέρνηση, να το βουλώνεις αφήνοντας τον ιστορικό αναθεωρητισμό να κανιβαλίζει τα νεκρά παιδιά μας.

Εκμητσοτακισμός θα πει ψέμα στα μούτρα των συνταξιούχων, ψέμα στα μούτρα των νέων, ψέμα στα μούτρα των μικρομεσαίων, ψέμα στα μούτρα των επιστημόνων, ψέμα στο μέλλον της χώρας, ψέμα στο ίδιο το παρελθόν της, ψέμα που βαραθρώνει την αξιοπρέπεια τους καθενός και της καθεμιάς.

Εκμητσοτακισμός θα πει ολέθρια ανηθικότητα που αποφυλακίζει τον παιδοβιαστή, έχει φίλο τον κλέφτη και τον προαγωγό, μισεί τον έντιμο λειτουργό της δικαιοσύνης και βιάζει την κοινή λογική, το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την κοινότητα των πολιτών.

Εκμητσοτακισμός εντέλει είναι μια μορφή trafficking της δημοκρατίας, που φέρνει τον εκλιγναδισμό του πολιτεύματος.

Εκμητσοτακισμός–εκλιγναδισμός, νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα. Η «βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» ακούγεται, το μέλλον έρχεται. Και είναι πολλοί οι πρόθυμοι να πιστέψουν σε ένα τέτοιο μέλλον. Και να το επιδιώξουν με λύσσα κατασπαράζοντας τους υπόλοιπους, αφού όμως πρώτα τους εκτσογλανίσουν χειραγωγώντας τους ώστε να πιστέψουν ότι τα φύκια που κρατούν, αρκούν γα να πληρώσουν τις μεταξωτές κορδέλες του εκμητσοτακισμού τους. Να πληρώσουν μια ζωή αμοιβάδας με πληρωμή ενός παραδείσου πανηγυρτζίδικης χυδαιότητας. Αυτό είναι το σαπρόφυτο «μητσοτακισμός», όπου ενδημεί, επωάζεται και υπάρχει το σαπρόφυτο «εκλιγναδιασμός». Δεν είναι έννοιες, είναι βόμβες στα θεμέλια της κοινωνίας.

Κώστας Καναβούρης

πηγή: artinews.gr

Print Friendly, PDF & Email