Έγκλημα Τέμπη: Και τώρα… έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ – Έρευνα και για τα χώματα, μετά και την αποκάλυψη του Documento

Και ξαφνικά… έγινε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, μετά τη λαϊκή οργή για την απόπειρα συγκάλυψης από την «γαλάζια» πλειοψηφία, τη στιγμή που κυβερνητικά χείλη διατείνονταν πως έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και το οικόπεδο όπου είκοσι φορτηγά μετέφεραν χώμα από το σημείο της τραγωδίας, όπως είχε αποκαλύψει το Documento.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό, προχώρησαν σε έλεγχο στα γραφεία του ΟΣΕ με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσιεύμα της εφημερίδας «Ελευθερία», η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Η παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή έρχεται μετά και το δημοσίευμα του «Βήματος» της 24ης Μαρτίου για μονταζιέρα στις συνομιλίες των Τεμπών.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα γίνει έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου, μετά και τις αποκαλύψεις του Documento για την εκχωμάτωση και το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας. Στο οικόπεδο θα μεταβεί κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

πηγή: documentonews.gr

Print Friendly, PDF & Email