€381,3 εκατ. τα χρέη της ΝΔ σε τράπεζες- Αυξήθηκαν πέρυσι κατά €38,3 εκατ.

“Νοικοκύρεμα” των οικονομικών του κόμματος υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ. Ομως, αντί να μειωθούν, τα χρέη διογκώνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό του κόμματος που δημοσιεύτηκε προχθές, οι συνολικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες αυξήθηκαν πέρυσι κατά 38,3 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 381,3 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα που επικεφαλής του κόμματος είναι ο Κ. Μητσοτάκης, έχουν αυξηθεί κατά 156,3(!) εκατ. ευρώ.
Μιλώντας σε τηλεοπτικά “παράθυρα”, βουλευτές και εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξαν ότι οι οφειλές προς τις τράπεζες είναι ρυθμισμένες και εξυπηρετούνται.

Ομως, το γεγονός ότι οι οφειλές αυξάνονται σημαίνει ότι -αν πράγματι τα δάνεια είναι ρυθμισμένα – οι όροι είναι “χαριστικοί” και πληρώνονται δόσεις που δεν καλύπτουν ούτε τους τόκους. Ετσι, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και τα δάνεια δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ…

Πέραν των υποχρεώσεων προς τράπεζες, το κυβερνών κόμμα έχει και οφειλές 10 εκατ. ευρώ προς τρίτους – προμηθευτές, διαφημιστικές εταιρείες κλπ.

«Ζουν δημοσία δαπάνη οι μπαταχτσήδες και αποκαλούν τζαμπατζήδες τους πολίτες που δεν βγάλουν πέρα τον μήνα», σχολίασε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης

Νιάκας Μπάμπης

πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email