Δικαίωση δημοσιογράφων για τη Novartis

Η πρόταση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελένης Μετσοβίτου – Φουρλή για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη για την υπόθεση Novartis περιείχε και μια διάσταση που δικαιώνει τις πολυετείς έρευνες των ΜΜΕ για το ίδιο θέμα.

Κοινώς η πρόταση είναι απαλλακτική για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, τους οποίους είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος του.

Επιπλέον η εισαγγελέας αναφέρει πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος το πρώτο τρίμηνο του 2016 παρενέβη στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ζητώντας του «να φτιάξει κάτι» εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου των «Νέων» «έχοντας σκοπό να βλάψει τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο καθιστώντας τον υπαίτιο τέλεσης αξιόποινων πράξεων με κατασκευασμένα στοιχεία».

Μια ευχάριστη είδηση σε καιρούς αμφισβήτησης της δημοσιογραφίας και με πολλές διαμαρτυρίες για προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου τους.

πηγή: topontiki.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email