Διαστροφή και Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις διαστροφής, βίας και βιασμών από τα ρόμποκοπ της ΕΛ.ΑΣ. Το ίδιο βαθιά είναι και η διαφθορα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, που ξηλώνει το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Έχουν συλληφθεί σχεδόν οι μισοί αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα (πληροφορίες από την Εφ.Συν.).

Θυμίζουμε ότι στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ‘ξέπλυναν’ με πλαστά έγγραφα(ταυτότητες) κακοποιούς από την Αλβανία. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 9 αστυνομικοί από κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα (Ασπρόπυργος, Ομόνοια, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Βοιωτία…), υπάλληλοι ληξιαρχείων, πολιτική υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…(Στην δικογραφία περιλαμβάνονται 25 ακόμη αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα).

Η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας, σημειώνει ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του: «Μια φυσιολογική ζωή»(εκδόσεις των συναδέλφων). Ο Παλαιοκώστας μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις. Καταγράφει τη διαφθορά ολόκληρου του συστήματος: αστυνομία-δικαιοσύνη (δικαστές και δικηγόροι)-φυλακές-πολιτικοί.

Διαφθορά, βιασμοί, χρηματισμοί, σαπίλα στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

πηγή: artinews.gr

Print Friendly, PDF & Email