Δεσμεύτηκαν όλη η περιουσία και οι καταθέσεις του Γ. Τράγκα, ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα.

Τα περιουσιακά του στοιχεία – για τα οποία μάλιστα αντιδικούν και μέλη της οικογένειας του σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, υπερβαίνουν σε αξία τα 100 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν 17 ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες – ακόμη και ράβδους χρυσού σε θυρίδες.

Ολα θεωρούνται προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας και διακίνησης μαύρου χρήματος, καθώς ο δημοσιογράφος-επιχειρηματίας δεν είχε δηλώσει ανάλογα εισοδήματα στην εφορία.

Στα ακίνητα περιλαμβάνονται δυο κατοικίες-βίλες στην Μύκονο, δύο μονοκατοικίες στην Πολιτεία (Κηφισιά), τέσσερα σπίτια στο Μονακό, ένα στο Σεν Τροπέ -Μόντε Κάρλο, ένα στο Παρίσι,

Ιδιοκτησίες Τράγκα εντοπίστηκαν και στην Αμερική. Είχε αγοράσει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς, σπίτια στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Με βάση το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής, που βασίστηκε σε τρίμηνη έρευνα, ανοίγει ο δρόμος, για την άσκηση ποινικών διώξεων, καθώς ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων, όχι φυσικά σε βάρος του δημοσιογράφου, καθώς ο θάνατος του τον καθιστά ποινικά ανέλεγκτο.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά ενώ δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Πρακτικά, πάντως μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή, καθώς και ανώνυμη επιστολή, που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Κομνηνού Έλλη

πηγή:sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email