Αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν 27χρονη που κάλεσε την άμεση δράση

Tο τμήμα του σερίφη του Λος Άντζελες (LASD) έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα αστυνομικού, όπου ένας αστυνομικός πυροβολεί θανάσιμα την 27χρονη Νιάνι Φίνλεϊσον, η οποία είχε καλέσει την άμεση δράση για βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Το βίντεο από το περιστατικό στις 4 Δεκεμβρίου έδειξε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε την κοπέλα τέσσερις φορές μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο σπίτι της.

Η δολοφονία στο Λάνκαστερ, μια πόλη στη βόρεια κομητεία του Λος Άντζελες, πυροδότησε εθνική οργή την περασμένη εβδομάδα καθώς ήταν άλλη μια μαύρη θύμα της αστυνομικής βίας, με τους ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων να αναρωτιούνται γιατί οι αστυνομικοί απέτυχαν να αποκλιμακώσουν τη σύγκρουση και αντ’ αυτού χρησιμοποίησαν θανατηφόρα βία εναντίον μιας γυναίκας που είχε ζητήσει τη βοήθειά τους και ήταν θύμα κακοποίησης.

Το LASD κυκλοφόρησε ήχο από την κλήση στο 911 στο οποίο η κοπέλα ακούγεται να φωνάζει: «Δεν θα βγει από το σπίτι μου… Δεν θα με αφήσει ήσυχη… Χρειάζομαι την αστυνομία εδώ αυτή τη στιγμή». Ακουγόταν να ουρλιάζει και να λέει επανειλημμένα σε έναν άντρα να την αφήσει. Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι ο άνδρας ήταν ο πρώην φίλος της.

Πλάνα από κάμερα έδειξαν ότι όταν έφτασαν έξω από το διαμέρισμα, άκουγαν μια γυναίκα να ουρλιάζει από μέσα. Όταν η Φίνλεϊσον άνοιξε την πόρτα, η 9χρονη κόρη της στεκόταν δίπλα της και φάνηκε να λέει στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας την είχε χτυπήσει – φαινομενικά λέγοντας ότι την είχε «γρονθοκοπήσει» ή «σπρώξει», αν και το LASD παραμόρφωσε την εικόνα της κόρης.

Η Φίνλεϊσον φαινόταν να κρατάει ένα κουζινομάχαιρο και να λέει ότι ο πρώην φίλος της τους είχε επιτεθεί, λέγοντας: «Πρόκειται να τον μαχαιρώσω γιατί» είχε πειράξει την κόρη της. Μια γυναίκα αστυνομικός μπήκε πρώτη στο σπίτι και η Φίνλεϊσον και ο πρώην της μετακινήθηκαν στην απέναντι άκρη του δωματίου. Ο άνδρας αστυνομικός μπήκε λίγο μετά και πυροβόλησε τέσσερις φορές την Φίνλεϊσον σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε.

Πηγή: efsyn.gr

Print Friendly, PDF & Email