Αμερικανοί Εβραίοι καλούν σε εμπάργκο όπλων στον Ισραηλινό στρατό

Έρευνα μεταξύ των Αμερικανών Εβραίων από το Κέντρο Δημοσίων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ στις 31/5/2024 δείχνει ότι πάνω από 51% υποστηρίζουν την απόφαση του Μπάιντεν να αναστείλει τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τουλάχιστον οι μισοί από τους Αμερικανούς Εβραίους επιθυμούν να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στον ισραηλινό στρατό. Η ανάγκη για δράση είναι επείγουσα και ξεκάθαρη: είναι καιρός το Κογκρέσο να καλέσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να σταματήσει αμέσως τη ροή των όπλων προς το Ισραήλ.

Ως αντισιωνιστές Εβραίοι, καθοδηγούμαστε και βασιζόμαστε στην πεποίθησή μας ότι «ποτέ ξανά» σημαίνει «ποτέ ξανά» για κανέναν. Τα χρήματα των φόρων μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικής υποχρέωσης να σταματήσουμε αυτή τη βία.

Αυτό το κίνημα απαιτεί μαζική κινητοποίηση. Συγκινούμαστε από τους LGBTQ ηλικιωμένους και ηγέτες μας, και καθώς τους γιορτάζουμε σε αυτό το PRIDE, ακούμε επίσης τα λόγια τους που καλούν σε διαμαρτυρία και για την αναγνώριση και τον αυτοπροσδιορισμό για όλους. Η μαύρη και τρανς ακτιβίστρια και drag queen Marsha P. Johnson ρώτησε: «Πόσα χρόνια χρειάστηκαν οι άνθρωποι για να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε όλοι αδέρφια και αδερφές και ανθρώπινα όντα στην ανθρώπινη φυλή;». Δεν υπάρχει υπεροχή στη γενοκτονία.

Απαιτούμε εμπάργκο όπλων στον ισραηλινό στρατό τώρα. Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ορκιστεί να προωθήσει τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Παλαιστινίων στη Ράφα – υπερβαίνοντας την κόκκινη γραμμή του Μπάιντεν. Λέμε όχι άλλο – εμπάργκο όπλων τώρα! Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί ενώ ο ισραηλινός στρατός σκοτώνει Παλαιστίνιους.

Ας αγωνιστούμε για δικαιοσύνη και ειρήνη, ας φωνάξουμε μαζί για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία. Η φωνή μας είναι δυνατή και αποφασιστική: εμπάργκο όπλων στον ισραηλινό στρατό τώρα!

Πηγή: Jewish Voice for Peace

Print Friendly, PDF & Email