ΚΥΠΕ – Επισκόπηση Τουρκο-Κυπριακού Τύπου – 25/02/2021

Η οικονομία, η τηλεκπαίδευση, η ανταπόκριση του κόσμου στην άρση των περιορισμών αλλά και οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ψευδοκράτους έναντι των απαιτήσεων της Άγκυρας, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Κακατετζε (ΣΣ: τα αρχικά του ψευδοκράτους ολογράφως) υποτελής διοίκηση στο ΑΚΡ, ο Τατάρ kayyum (ΣΣ: επίτροπος – θεματοφύλακας) παραπέμπει σε γραπτή δήλωση της γγ της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλέμ που αποκάλεσε την «διοίκηση» στο ψευδοκράτος υποτελή και παραδομένη στον Ταγίπ Ερντογάν και το ΑΚΡ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα χθεσινά κρούσματα και γράφει ότι στο «νότο» καταγράφηκαν 143 και ένας θάνατος και στο «βορρά» 49.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Στην ίδια τάξη έμεινε η εκπαίδευση εκ του μακρόθεν (τηλεκπαίδευση)» αναφέρει ότι κάποιοι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, κάποιοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάποιοι έχουν πρόβλημα να παρακολουθούν συνεχώς τα μαθήματα ή να κάνουν την κατ’ οίκον εργασία τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις εκπροσώπων της τ/κ πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων ότι το αίτημα για περισσότερα εμβόλια έγινε αποδεκτό στην Άγκυρα. Αλλού γράφει ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες για τον τουρισμό στο «νότο».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Περίοδος δανεισμού» αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού δημοσιονομικών» σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας Χαβαντίς για το τι θα κάνει το ψευδοκράτος με τα δανεικά που θα πάρει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία τ/κ δασκάλων διαπιστώνει ότι διευρύνεται το χάσμα μεταξύ υπαλλήλων στον «δημόσιο» και ιδιωτικό τομέα. Αλλού αναφέρεται στον 91χρονο Αλί που νίκησε τον κορονοϊό και μετά από 21 μέρες βγήκε από την εντατική.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Λες και η πανδημία πέρασε!» δημοσιεύει φωτογραφία με κόσμο να περπατά στο δρόμο και γράφει ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων είναι σταδιακή, οι δρόμοι της Λευκωσίας πλημμύρισαν από ανθρώπους και αυτοκίνητα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι με την αλλαγή της «νομοθεσίας» αρμοδιότητες για τον πολιτισμό μεταφέρθηκαν από το «ίδρυμα αλληλεγγύης καλλιτεχνών» στο «τμήμα πολιτισμού» προκαλώντας αντιδράσεις. Αλλού αναφέρεται στην ανάγκη ελέγχου της «νομοθεσίας» για τα λύματα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Εθνικό σχέδιο στο τραπέζι στην Άγκυρα» γράφει ότι μεταξύ των αντιπαραθέσεων για «κυρίαρχο κράτος», βούληση και δημοκρατία, η τ/κ πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων αναζητεί λύση για την οικονομία της «τδβκ» – όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος – στην Άγκυρα. Αλλού αναφέρεται στην άρση των περιορισμών στις πτήσεις για να έρθουν οι φοιτητές και γράφει ότι μίλησαν με επιβάτες που έφτασαν στα κατεχόμενα, κάποιοι ήρθαν για διακοπές και κάποιοι για επίσκεψη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παράπονο ασθενή που ήρθε από την Τουρκία και ενώ είχε χαρτί γιατρού για καραντίνα στο σπίτι, τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο με 30 άτομα και τον μετέφεραν σε ξενοδοχείο – καραντίνα.

Print Friendly, PDF & Email