Διαρροή προσωπικών δεδομένων 617 χιλιάδων Ελλήνων από το Facebook

Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο και τι είναι το doxing

Νέα μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook, αποκάλυψε εταιρεία ασφαλείας. Όπως έγινε γνωστό, χάκερς ανάρτησαν σε φόρουμ κυβερνοεπιθέσεων τα προσωπικά στοιχεία άνω των 500 εκατ. χρηστών σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν προσωπικά δεδομένα, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail.

Οι Έλληνες χρήστες τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποιήθηκαν, υπολογίζονται σε περίπου 620 χιλιάδες, ενώ περίπου 152 χιλιάδες λογαριασμοί έχουν διαρρεύσει από Κύπρο.

Μάλιστα τα εν λόγω δεδομένα «είναι προσβάσιμα ουσιαστικά δωρεάν», σύμφωνα με όσα απειλεί η πλευρά της κυβερνοεπίθεσης.

Την αποκάλυψη έκανε ο Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται σε τιμή λίγων ευρώ σε γνωστό site για «low-level» χάκερ.

Ωστόσο, ο Gal δήλωσε το Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα κάποιων δεδομένων μέσω σύγκρισης με αριθμούς γνωστών του.

Δημοσιογράφοι μπόρεσαν μάλιστα να αντιστοιχίσουν γνωστούς αριθμούς τηλεφώνου με λεπτομέρειες από τη βάση δεδομένων.

Εκπρόσωπος της Facebook ανέφερε ότι «τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι πολύ παλιά και σχετίζονται με συμβάν που είχε επιδιορθωθεί τον Αύγουστο του 2019». «Εντοπίσαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: ictplus.gr

Print Friendly, PDF & Email